Güncel

Gülsuyu Mahallesi’nde gazete değerlendirmeleri devam ediyor

Gülsuyu mahallesi’nde gazetemizin 54. sayısını,değerlendirmemizde,bir önceki toplantımızda belirlemiş olduğumuz düşmanımız kim? Konusunu hazırladığımız yazılarla tartışmış olduk.

Düşmanımız kim, sorusuna değerlendirmeye katılan herkezin bu konuyla ilgili yazı yazması istenmişti ve toplantıda yazılar okunarak tartışmaya açıldı.Toplantının diger bir konusu da Kaypakkaya yoldaşın katledilişinin 40.yılı vesilesi ile newroz’la birlikte startının verilecek kampanya için neler yapılabilir oldu.İki ayrı grup oluşturularak İbrahim Kaypakkaya’nın Kemalizim ve kMilli mesele konuları  iki grupa atölye konusu olarak verildi. Kimi kaynakların kullanılarak bir sonraki gazete değerlendirmemizde bu konulara derinlemesine incelemeye çalışacağız.

Bu yazımızda ise sizlerle  bir önceki konumuz olan düşmanımız kim sorusuna dair yazılan yazıların ve tartışma notlarının derlenerek oluşturulduğu yazıyı sizlerle paylaşmak istiyuotruç düşmanımız kim sorusuna verilen bir yazıyı paylaşmak istiyoruz.

Düşmanımız Kim?

Bu soruya genellikle çevremden aldığım cevaplar “devlet ,faşizm”v.b kavramlar oluyor. Doğru ama basit ve yetersiz cevaplardır.Çevremizdeki örgütsüz insanlar düşmandan ve günlük hayatta yaşananlardan her geçen gün yakınmakta ama bunun için mücadele etmeye yanaşmamaktadar.

Mücadele eden insanlar ise bu  konuda genellikle eksik bilgiye sahip olabiliyorlar. Eğer ortada mücadele edilmesi gereken bir düşman var ise onun her yönü ile iyi tanınması gerekmektedir. Ayrıca düşman sadece dış unsurlardan ibaret değildir.Kendi içimizde düşmanlarımızı anlatırken bir alıntı yapmak istiyorum. “umutsuzluk,karamsarlık ve kararsızlık bugün düşmandan daha düşmandır bize” bu söz aslında anlatmak istediklerimi bir çırpıda anlatmaya yetiyor sanırım. Bugün düşmanımıza karşı bir mücadele  içerisindeysek eğer; umutsuzluğumuzu yenmeli ve her doğan gün  umuda umut katmalı umudu tohumdan büyütmeliyiz,kararsızlığımızı yenmeli ve hata yapmaktan korkmadan hareket edip ama doğru kararlar için iki ölçüp bir biçmek şart.Hiç bir zaman karamsarlık içerisinde olmamalıyız ve herzaman iyi seyler yapabileceyimizi ve hatta yapabildiğimizin daha fazlasını her zaman yapabilceğimizi  bilmeyiz. Biz devrimciler zoru severiz. ibrahim yoldaş  devrimciliğin “kötü insanı  iyi insan yapabilmek” olduğunu söylemiştir. Başlamak bitirmenin yarısı oluğu için bugün bireyin devrimci saflarla tanışması , devrimci yaşam biçimini özellikle partizan kültürünü almasıyla aslında bir devrimden söz edebiliriz. Çelişkiye düşmek güzel bir şeydir, çelişki olmadan ilerleme olmaz, çelişkileri çözmek için okumalı,dinlemeli,araştırmalı,tartşımalı ve üretmeliyiz.Bu bizi muhakkak geliştirir ve ilerletir. içimizdeki düşmanlarımızı  ve ne yapıp yapmamamızı bü şekilde aktara bilirim.

Dış düşmanlarımız ise işçi düşmanı patron, köylü düşmanı ağalar, devletin çeteleri,işbirlikçiler,faşizt ırkçı katliamcı devlet ve dünya halklarının ortak düşmanı emperyalizm ve siyonizimdir. Aslında düşman bir nevi yukarda yaptıyım sıralama içerisindedir. ırkçılık, çeteleşme,yozlaşma,kültürel ve dinsel asimilasyon ,düşmanın halkımız ve dünya halkları üzerinde sergiledikleri vazgeçilmez politikasıdır.

Son olarak kısaca mücadelemiz; insanlar sömürülmesin,öldürülmesin,işkence görmesindiye ,yoksul bir ailenin geçimini üstlenen bir baba,anne sebepsiz yere sokağa atılmasın diye,son zamanlarda dahada fazla artan kadın cinayetlerinin olmaması için,parasız ve asimilasyoncu eğitime karşı kısaca mücadelemiz hiçbir ayrımcılığın olmadığı eşit bir dünya içindir. Biz bu ülkeyi bizim düşüncelerimizi hazmedemeyenlerden daha çok seviyoruz. sonuç olarak insanlar eşit,özgür olana kadar her geçen gün bilgilenmeli kendimizi geliştirmeli ve insanlığı bilmeye öğrenmeye teşfik etmeli ögretmeli öğrettikçede öğrenmeliyiz ve düşmanımızı, kiminle şavaştığımızı iyi tanımalıyız.Her doğan gün gücümüze güç,hedefimize zafer inancımıza bilinç,sonuca ulaşmak için cesaret ve azim gerekir.  Gülensu’dan bir Özgür gelecek okuru

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu