Emek

Plaza Eylem Platformu: Mobbingin kurumsallaşmasına izin vermeyeceğiz

Plaza Eylem Platformu, Yapı Kredi Bankası çalışanını bir kişinin müdürü tarafından mobbinge maruz kaldığı için rahatsızlanmasının ardından bankanın Kadıköy’deki şubesi önünde eylem düzenledi.

H. Merkezi: Yapı Kredi Bankası çalışanı bir kişinin, müdürü tarafından mobbing uygulandığı için rahatsızlanarak hastaneye kaldırılması üzerine beyaz yakalıların dayanışma örgütü Plaza Eylem Platformu (PEP) basın açıklaması yaptı ve iş koşullarını protesto etti.

İstanbul Kadıköy’deki Yapı Kredi Bankası şubesi önünde yapılan açıklamada bir yönetim stratejisi olarak görülen mobbingin, çalışanların ruhsal ve fiziksel sağlıklarını etkileyerek, çalışan kişilerin bedenlerini her zamankinden çok tahrip ettiği belirtildi.

Geçtiğimiz sene bir kişi ölmüştü

Bianet’in geçtiği habere göre, Yapı Kredi Bankası Kadıköy şube önünde yapılan eylemde geçtiğimiz sene aynı şubede aynı müdürle birlikte başka bir çalışan olan Nadide Kısa’nın mobbinge maruz kaldıktan sonra beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetmesi hatırlatıldı.

Şirketlerde mobbingin kurumsallaşmasına izin vermeyeceklerini dile getiren playform üyeleri kar hastalığının bedelini sağlıklarıyla, canlarıyla ödemeyeceklerini kaydetti.

Plaza Eylem Platformu adına basın açıklamasını okuyan Melis Oflas özetle şunları söyledi:

Yapı Kredi Bankası, çalışanlarının sağlığıyla oynamaya devam ediyor. Bundan bir yıl önce mobbinge maruz kaldıktan sonra beyin kanaması geçirerek Nadide Kısa adlı arkadaşımız hayatını kaybetti.

Yapı Kredi, bu kaybın hesabını vermediği gibi mobbingci müdürü bankaya kazanç sağladığı için korumaya devam etti.

Bir süre önce ise, aynı müdürün mobbingine maruz kalan ve hakaretlerine dayanamayan bir arkadaşımız müşterilerin ve çalışma arkadaşlarının gözü önünde bayıldı, hastaneye kaldırıldı.

“Mobbing yönetim stratejisi”

Bu noktadan sonra mobbingin gerçek nedeninin Yapı Kredi’nin yönetim stratejisi olduğu açığa çıktı. Banka mobbingi bir yönetim stratejisi olarak görmekte ve ödüllendirmektedir, bankada kurumsallaşan mobbing olmuştur. Bu çalışma düzeni zihnimizi, benliğimizi ve bedenimizi tahrip etmiştir. Bu düzenden kazanç devşiren, çalışma acısını gelire çeviren işletmelerin utanması yoktur.

Nadide Kısa’nın ölümü gibi arkadaşımızın yaşadığı bu sağlık sorunu da bizim için sis çanıdır. Daha çok satışın bedelini sağlığımızla, canımızla ödemek istemiyoruz. Şirketlerde mobbingin kurumsallaşmasına izin vermeyeceğiz.

Plaza Eylem Platformu nedir?

Plaza Eylem Platformu, beyaz yakalıların kendi aralarında dayanışma ilişkileri geliştirmek, örgütlenme, hak üretimi ve savunusu konusunda beceri edinmek ve emek cephesinin bir parçası olarak varlık göstermek için oluşturduğu bağımsız bir zemin. Ocak 2012’de kuruldu.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu