LGBTİ+

İstanbul Onur Haftası, online yürüyüş ve Mis Sokak’ta buluşma ile sonlandı

28. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, hafta boyunca online etkinliklerin ardından dün online miting ve ardından akşam saatlerinde Mis Sokak’ta buluşma ile sona erdi

28’inci LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında yapılan etkinliklerin finali dün gerçekleştirilen online miting ile gerçekleştirildi. Onur Haftası Komitesi tarafından yapılan açıklama metni yayımlanarak herkesin bulunduğu yerlerden açıklama yaparak mitinge dahil olması çağrısı yapıldı. Aralarında Yeni Demokrat Kadınlar’ın da olduğu çok sayıda kişi bulundukları yerlerden basın açıklamasını okuyarak online mitinge dahil oldu.

“Baskı ve ayrımcılık kimden gelirse gelsin reddedeceğiz”

Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: “Toplumun tüm kesimlerine sesleniyoruz: LGBTİ+’ların içinde olmadığı, sözümüzün ve eylemlerimizin dikkate alınmadığı bir anayasal ve toplumsal düzen oluşturma planı ancak ve ancak başarısızlıkla sonuçlanacaktır. LGBTİ+ hareketi bu ülkenin eşitlik, özgürlük, barış ve demokrasi yolunda olmazsa olmaz parçalarından biridir. Bu yolda birlikte yürümekte kararlı olanlara bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da umut olacak, güç katacaktır.

Bugün farklı bağlamlarda dünyada yaşananların ve özellikle küresel salgının bir kez daha gösterdiği gibi birlikte adilce yaşamanın yollarını bulmak, etik ve sorumlulukla hareket etmek zorundayız.

Biz birlikte yaşamı hem mümkün kılacak hem perçinleyip güzelleştirecek şiddetsizliğe, türcülükten uzak, ekolojik, anti-militarist, ırkçılık karşıtı, hak odaklı bir demokrasi zeminine inanıyor, bunu dayanışmamızla örmeye çalışıyoruz. Pusulamız kesişimsel kuir, trans-feminist politikalar. Gücümüz birbirine karışan düşüncelerimiz, sorularımız, seslerimiz, sessizliklerimiz… Bizi biz yapan onurumuz.

Tekrar ediyoruz: baskı ve ayrımcılık kimden gelirse gelsin reddedeceğiz. Bizi eşitleri olarak görmeyenlerle de eşitliği lütuf gibi sunanlarla da mücadele edeceğiz. İsteseniz de istemeseniz de eşitleneceğiz. 28. Onur Haftamız ve 18. Onur Yürüyüşümüz hepimize kutlu ve mutlu olsun!”

Mis Sokak’ta buluşma

Online mitingin ardından gökkuşağı bayrağı asılan Mis Sokak’ta buluşan LGBTİ+’lar, Onur Haftası’nı bir buluşma ile kapattı. Polis ablukası ve tacizine rağmen “Biz Buradayız” diyen LGBTİ+’lar “Dünya yerinden oynar, ibneler özgür olsa”, “Homofobik devlet, yıkacağız elbet”, “Nerdesin aşkım, burdayım aşkım” şeklinde slogan attılar.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu